Tee erosta oppimiskokemus

Miksi erosimme?

Vapaudu eroon vihasta

Surun pitkä tie

Olet tärkeä ja ainutlaatuinen

Kuka elämääsi ohjaa?

Avoimuus ja toimiva parisuhde

Yksinäisyys ja suhteet

Rakkaus ja uusi elämä

Seksi ja seksuaalisuus- seksi eron jälkeen

Kuinka auttaa lapsia eron jälkeen?

 

Melkoisia aiheita pohdittavaksi ihan jokaiselle, olitpa eronnut tai et!

Yllä olevat teemat ovat eroseminaarin 11 tapaamiskerran aiheita, joiden ympärille kukin kerta on rakennettu. Ero on hetki, jolloin moni tuulettaa arvojaan ja pohtii omaa suuntaansa. Näihin pohdintoihin eroseminaari on poikkeuksetta osoittanut olevansa menetelmä paikallaan.

Kyseessä on strukturoitu  ja selkeä vertaisryhmän rakenteen malli, mutta jokainen ryhmä on silti aina omanlaisensa, koska ryhmän hengen luovat lopulta siihen osallistuvat ihmiset. Ryhmän ohjaaja on tehtäväänsä koulutettu, mutta ei pyri asettumaan tietäjäksi muiden yläpuolelle, vaan ryhmäläisten panos ryhmän muotoutumisessa on tärkeä. Ohjaaja pyrkii lopulta tekemään itsensä tarpeettomaksi.

Eroseminaari on maailmalta aikanaan Suomeen rantautunut eroauttamisen menetelmä, jonka ovat käyneet tuhannet ja taas tuhannet eroa pohtivat tai eron keskellä olevat tavalliset suomalaiset naiset ja miehet.

Itseäni puhuttelee eniten lausahdus, joka löytyy suomalaisen eroseminaarin internet -sivuilta:

”Eronneet eivät ryhmän avulla ainoastaan selviydy erokriisistään, vaan he oppivat itsestään ja kokoavat arvokkaita välineitä loppuelämän varalle.”

Menneistä asioista otetaan opiksi, käsitellään ne ja sen jälkeen suunnataan uusin eväin kohti tulevaa.

Lisää voit lukea sivulta suomalaineneroseminaari.fi